Zrazy zawijane ze schabu

Przepis na zrazy zawijane ze schabu

Zrazy ze schabu wieprzowego zawijane z dodatkami. Smaczne, miękkie, rozpływające się w ustach. Składniki na zrazy schab wieprzowy (8 grubszych plastrów), musztarda, majonez, kopiata łyżeczka mąki, 8 plastrów szynki lub …

Zupa kminkowa przepis

Zupa kminkowa

Ciekawa propozycja na wykorzystanie rosołu, który został po niedzielnym obiedzie. Lekka zupa doskonała dla miłośników kminku. Składniki na zupę kminkową 3 l rosołu lub bulionu warzywnego, 2 łyżki kminku, mleko …

Stek z grilla

Stek wołowy z grilla

Niektórzy się go boją – niepotrzebnie. Stek jest banalny w przygotowaniu i bardzo smaczny! Składniki na stek wołowy 1 stek wołowy z rostbefu (ja kupuję dojrzewający 21 dni, w sieci …

Wyborne gołąbki z młodej kapusty

Wyborne gołąbki z młodej kapusty

Apetyczne gołąbki z młodej kapusty zachwycą każde podniebienie. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Składniki na gołąbki duża główka młodej kapusty, 5 torebek ryżu białego dobrej jakości, 1/2 kg mięsa mielonego …

Krupnik bez mięsa

Krupnik bez mięsa

Krupnik w wersji bezmięsnej. Bardzo prosta i szybka zupa – smaczna i lekkostrawna. Składniki na krupnik pęczek włoszczyzny (2 marchewki, pietruszka, pół selera), 2 cebule, 150 g kaszy jęczmiennej lub …