Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci

Ziemniaki po żydowsku

Przepyszne ziemniaki po Żydowsku według przepisu mojej prababci. Delikatne i aromatyczne, rozpływają się w ustach.

Składniki na ziemniaki po żydowsku

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 obrana cebula
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka kminku
  • 150 ml mleka
  • wrzątek aby zalać ziemniaki
  • łyżka masła
  • posiekany koperek

Przygotowanie

1. Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy.

Ziemniaki zalewamy wodą

2. Obrane ziemniaki zalewamy wrzątkiem , tak aby całkowicie zakrywała je woda.

3. Wlewamy mleko, dodajemy cebulę, wsypujemy kminek i sól. Ziemniaki gotujemy aż będą miękkie (ok. 25 minut).

4. Następnie ziemniaki odcedzamy i wyjmujemy cebulę. Dodajemy łyżkę masła i posypujemy koperkiem.

Gotowe ziemniaki po żydowsku

Smacznego !!!

Polecane przepisy