Aromatyczny pstrąg z warzywami

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
2 wypatroszone pstrągi
1 opakowanie warzyw na patelnię z ziemniakami
4 plasterki cytryny
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
2 plasterki masła
sól, pieprz
łyżka oleju
zioła prowansalskie
łyżka posiekanego szczypiorku
kilka pomidorków koktajlowych
łyżka kaparów

Aromatyczny pstrąg z warzywami

Przepyszny, aromatyczny pstrąg z warzywami to jedna z propozycji na szybki obiad.

  • 35 m
  • Porcje 2
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

2
Gotowe

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250 stopni.
Na blachę kładziemy papier do pieczenia, następnie wykładamy pstrągi.
Rybę nacinamy z górniej strony na skos. Do środka wkładamy po półtorej pociętego ząbku czosnku, plaster cytryny , plasterek masła oraz natkę pietruszki, posypujemy solą i pieprzem.
Zewnętrzną część ryby polewamy odrobiną oleju, sokiem z cytryny, obsypujemy solą i pieprzem, oraz ziołami.

3
Gotowe

Warzywa na patelnię wysypujemy wokół ryby, dodajemy pomidorki koktajlowe pocięte na połówki, kapary, oraz siekany szczypiorek. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.

4
Gotowe

Blachę wkładamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut.
Smacznego !!!

Poprzedni
Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami
Następny
Przepyszna chałka z kruszonką
Poprzedni
Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami
Następny
Przepyszna chałka z kruszonką

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU