Składniki
- 500 g mięsa wołowego z kością lub żeberek wieprzowych
- 4 średnie buraki
- 4 ziemniaki
- 3-4 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 duża cebula
- 1/4 kapusty
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka octu
- 2 łyżki masła
- 4 ząbki czosnku
- 5 ziaren pieprzu
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- sól, pieprz do smaku (ja dodaję jeszcze koncentrat bulionu warzywnego)
- śmietana
Wskazówki
Kroki
1 Gotowe | |
2 Gotowe | |
3 Gotowe | |
4 Gotowe | |
5 Gotowe | Do wywaru należy następnie dodać zawartość obydwu patelni, oraz doprawić pieprzem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i przeciśniętym czosnkiem. Całość gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy w razie potrzeby (ja do doprawienia użyłam koncentrat bulionu warzywnego- tak zwaną zdrową własnej produkcji kostkę rosołową). |