Ciasto na pizzę

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
340 g mąki pszennej
180 ml wody letniej
20 g świeżych drożdży
20 g oliwy z oliwek
łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru

Ciasto na pizzę

Hit ! Przepyszne ciasto na pizzę !

Kuchnia:

Szybkie ciasto na pizzę bez konieczności długiego czekania aż wyrośnie.

  • 35 m
  • Porcje 2
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Ciepłą wodę wymieszać z drożdżami oraz cukrem, odstawić na kilka minut.
Na stolnicy zagniatamy mąkę z solą , oliwą oraz rozczynem drożdżowym do uzyskania gładkiego ciasta.
Ciasto rozdzielamy na dwie części, każdą wykładamy na podsypaną mąką blachę , formując bardzo cienki prostokąt.
Odkładamy na kilka minut , które możemy przeznaczyć na przygotowanie składników.
Ciasto smarujemy sosem do pizzy , posypujemy mozzarellą i dodajemy składniki według uznania.
Pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 250 stopni, na najniższej szynie piekarnika.
Smacznego !!!

Poprzedni
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Poprzedni
Ślimaczki z ciasta francuskiego

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU