Dietetyczne placuszki bananowe

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 średniej wielkości banan
1 jajko
4 łyżki mąki (najlepiej zmieszać różne rodzaje)
olej do smażenia (opcjonalnie)
dżem słodzony sokiem
owoce według uznania

Dietetyczne placuszki bananowe

Kuchnia:

Placuszki bananowe poleciła mi kiedyś dietetyczka.
Są lekkie, sycące i zdrowe. Dzieci wprost za nimi przepadają.

  • 10 m
  • Porcje 5
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Obranego banana wkładam do miski, dodaję jajko i 4 łyżki mąki (ja używam 4 różnych rodzajów: ryżowa, kukurydziana, pszenna i żytnia), wszystko miksuję do powstania gładkiej masy.
Masę wylewam na teflonową patelnie, smażę z jednej i drugiej strony do uzyskania złotego koloru.
Placuszki przekładam na talerz, smaruję dżemem (polecam dżem Rapsodia 100 % owoców z Biedronki- jest dietetyczny, słodzony sokiem jabłkowym). Na wierzch dodaję owoce według uznania.

Smacznego !!!

Poprzedni
Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym
Następny
Wątróbka z dziczyzny
Poprzedni
Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym
Następny
Wątróbka z dziczyzny

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU