Dietetyczny makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
opakowanie makaronu razowego np. penne
podwójna pierś z kurczaka
curry
sól
pieprz ziołowy
papryka pikantna lub słodka
3 ząbki czosnku
450 g szpinaku mrożonego
1 łyżka oleju
250 ml jogurtu naturalnego , gęstego
kilka pomidorków koktajlowych

Dietetyczny makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Przepis na makaron w wersji fit. Doskonała propozycja na obiad podczas diety.

  • 30 m
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i tniemy na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką, curry i wduszamy ząbki czosnku. Smażymy od czasu do czasu mieszając.

2
Gotowe

W dużym garnku na osolonej wodzie gotujemy makaron.
Do podsmażonego kurczaka wrzucamy opakowanie szpinaku i dusimy chwilę pod przykryciem.
Następnie ściągamy pokrywkę i jeśli szpinak puścił zbyt dużo wody -odparowujemy ją na małym ogniu, w razie potrzeby doprawiamy.
Kurczaka ze szpinakiem wyłączamy i po około 2 minutach dodajemy do niego jogurt naturalny, mieszamy.
Ugotowany makaron odcedzamy, rozkładamy na talerzach, nakładamy kurczaka ze szpinakiem i dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe.
Smacznego !!!

Poprzedni
Piersi z kaczki w miodowej marynacie
Następny
Barszcz ukraiński
Poprzedni
Piersi z kaczki w miodowej marynacie
Następny
Barszcz ukraiński

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU