Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

szklanka majonezu
szklanaka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
1 zupa w torebce - cebulowa francuska
9 kostek szpinaku mrożonego
10 jajek ugotowanych na twardo
opcjonalnie kilka różyczek brokuła do ozdoby

Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym

Kuchnia:

Jajka o bardzo ciekawym smaku. Nawet osoby które nie tolerują szpinaku zajadają się nimi bez opamiętania.

  • 5 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Majonez łączę razem ze śmietaną lub jogurtem greckim i dodaję do tego całą zupę cebulową w torebce. Energicznie mieszam, tak aby połączyć wszystkie składniki.
Miskę wkładam do lodówki na minimum 6 godzin.

2
Gotowe

Szpinak rozmrażam, odciskam wodę, jeśli jest potrzeba poszatkuję na drobniejsze kawałki i łączę razem z zawartością miski.

3
Gotowe

Jajka gotuję na twardo , przecinam na połówki.
Na każdym jajku robię kleks sosu cebulowo- szpinakowego i ozdabiam ugotowanym brokułem.

Smacznego !!!

Poprzedni
Puszysty sernik z masą kajmakową
Następny
Dietetyczne placuszki bananowe
Poprzedni
Puszysty sernik z masą kajmakową
Następny
Dietetyczne placuszki bananowe