Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

szklanka majonezu
szklanaka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
1 zupa w torebce - cebulowa francuska
9 kostek szpinaku mrożonego
10 jajek ugotowanych na twardo
opcjonalnie kilka różyczek brokuła do ozdoby

Jajka z sosem cebulowo – szpinakowym

Kuchnia:

Jajka o bardzo ciekawym smaku. Nawet osoby które nie tolerują szpinaku zajadają się nimi bez opamiętania.

  • 5 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Majonez łączę razem ze śmietaną lub jogurtem greckim i dodaję do tego całą zupę cebulową w torebce. Energicznie mieszam, tak aby połączyć wszystkie składniki.
Miskę wkładam do lodówki na minimum 6 godzin.

2
Gotowe

Szpinak rozmrażam, odciskam wodę, jeśli jest potrzeba poszatkuję na drobniejsze kawałki i łączę razem z zawartością miski.

3
Gotowe

Jajka gotuję na twardo , przecinam na połówki.
Na każdym jajku robię kleks sosu cebulowo- szpinakowego i ozdabiam ugotowanym brokułem.

Smacznego !!!

Poprzedni
Puszysty sernik z masą kajmakową
Następny
Dietetyczne placuszki bananowe
Poprzedni
Puszysty sernik z masą kajmakową
Następny
Dietetyczne placuszki bananowe

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU