Karkówka na słodko w cynamonie

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 kg karczku
cynamon
20 deko śliwek suszonych kalifornijskich
sól
pieprz
odrobina vegetty lub bulionu
olej do podsmażenia mięsa
ziele angielskie
liść laurowy

Karkówka na słodko w cynamonie

Prosty jednak bardzo smaczny i zaskakujący przepis na mięso w słodkiej odsłonie

Kuchnia:

Mięso które znika w oka mgnieniu z talerza ! Ten przepis na pewno posmakuje każdemu !

  • 1 h 20 m
  • Porcje 5
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Karkówkę umyć, pokroić w plastry i każdy z nich posypać pieprzem, solą i cynamonem.

2
Gotowe

Mięso obsmażyć z dwóch stron, umieścić w wysokiej patelni lub w brytfannie. Zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać 2 listki laurowe, 3 ziela angielskie, odrobinę vegetty lub bulionu.
Śliwki suszone pokroić na mniejsze kawałki i dodać do mięsa.
Całość nakryć pokrywką i dusić około 1 godzinę , do miękkości pod przykryciem.
Podawać z ziemniaczkami lub kluskami śląskimi i surówką z kapusty !
Smacznego !!!

Poprzedni
Paluszki – pierogi leniwe
Następny
Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową
Poprzedni
Paluszki – pierogi leniwe
Następny
Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową