Kruche ciasteczka lawendowo-cytrynowe

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
210 g masła
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
szczypta soli
1 łyżka suszonych lub świeżych kwiatów lawendy
1 łyżka skórki otartej z cytryny lub 1 łyżka soku z cytryny
1,5 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Kruche ciasteczka lawendowo-cytrynowe

Ciasteczka które zaskakują każdego swym lawendowo- cytrynowym smakiem. Maślane i bardzo kruchutkie.

  • 2 h 25 m
  • Porcje 30
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki umieścić na desce i zagnieść z nich ciasto.

2
Gotowe

Masę przełóż na folię spożywczą, obwiń, uformuj wałek i wsadź do lodówki na około 2 godziny.

3
Gotowe

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 stopni. Następnie masę uformowaną w wałek wyciągamy z lodówki kroimy na plasterki o grubości około pół centymetrowe. Układamy na blasze wyścielonej papierem. Ciasteczka pieczemy przez około 12-14 minut.
Smacznego !!!

Poprzedni
Stek z grilla
Następny
Ryba z piekarnika w pergaminie
Poprzedni
Stek z grilla
Następny
Ryba z piekarnika w pergaminie