Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
500 g mięsa mielonego
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
4 łyżki oliwek zielonych bez pestek
opakowanie makaronu
sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, papryka słodka, odrobina curry lub przyprawy gyros
łyżka oleju

Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami

Niby zwykłe oliwki a nadają sosu bolońskiemu nieco inny, ciekawy smak. Naprawdę warto spróbować.

  • 30 m
  • Porcje 6
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, gdy się lekko przyrumieni dodajemy przeciśnięty czosnek.
Następnie wrzucamy mięso mielone i doprawiamy je przyprawami: solą, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi, papryką, curry.
Makaron gotujemy na osolonej wodzie.

2
Gotowe

Gdy mięso się lekko przyrumieni wlewamy pomidory w puszce, mieszamy i dusimy około 10 minut.
Oliwki kroimy na drobne krążki i dodajemy do sosu, dusimy jeszcze 5 minut.
Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i zabieramy się za jedzenie.
Smacznego !

Poprzedni
Pasta jajeczna kanapkowa
Następny
Aromatyczny pstrąg z warzywami
Poprzedni
Pasta jajeczna kanapkowa
Następny
Aromatyczny pstrąg z warzywami