Naleśniki

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki tortowej
3 jajka
3 łyżki masła
3 łyżeczki cukru
opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
ulubione dodatki (dżem, nutella, ser biały)

Naleśniki

Kuchnia:

Smaczne , o waniliowym aromacie naleśniki, za którymi wręcz przepadają moje dzieci.

  • 1 h 30 m
  • Porcje 10
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Na samym początku masło rozpuszczamy na patelni i studzimy.

2
Gotowe

Do garnka wlewamy zimne mleko, zimną wodę , mąkę, jajka, cukier zwykły i waniliowy, sól oraz przestudzone roztopione masło.
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.

3
Gotowe

Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
Naleśniki smażymy na rumiano z każdej ze stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !

Poprzedni
Zupa krem z cukinii
Następny
Zupa ogórkowa Babci Dziuni
Poprzedni
Zupa krem z cukinii
Następny
Zupa ogórkowa Babci Dziuni