Naleśniki

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki tortowej
3 jajka
3 łyżki masła
3 łyżeczki cukru
opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
ulubione dodatki (dżem, nutella, ser biały)

Naleśniki

Kuchnia:

Smaczne , o waniliowym aromacie naleśniki, za którymi wręcz przepadają moje dzieci.

  • 1 h 30 m
  • Porcje 10
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Na samym początku masło rozpuszczamy na patelni i studzimy.

2
Gotowe

Do garnka wlewamy zimne mleko, zimną wodę , mąkę, jajka, cukier zwykły i waniliowy, sól oraz przestudzone roztopione masło.
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.

3
Gotowe

Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
Naleśniki smażymy na rumiano z każdej ze stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !

Poprzedni
Zupa krem z cukinii
Następny
Zupa ogórkowa Babci Dziuni
Poprzedni
Zupa krem z cukinii
Następny
Zupa ogórkowa Babci Dziuni

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU