Ogórki w curry lub gyrosie

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
3 kg ogórków gruntowych
Zalewa
4 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1,5 łyżki soli
2 łyżki curry lub przyprawy gyros
2 cebule
Do każdego słoika
liść selera
szczypta ziaren gorczycy
ząbek czosnku
liść laurowy
2 ziela angielskie

Ogórki w curry lub gyrosie

Potrawy:
  • Bezglutenowe
  • Wegańskie
Kuchnia:

Ogórki które zachwycają smakiem. Idealnie pasują do obiadu czy kanapki.

  • 1 h 20 m
  • Porcje 10
  • Łatwy

Składniki

  • Zalewa

  • Do każdego słoika

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Ogórki myjemy, tniemy w słupki. Jeśli posiadają duże nasiona , usuwamy je.
Do każdego słoika wkładamy liść selera, gorczycę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i napychamy ogórki.

2
Gotowe

W garnku umieszczamy wodę, ocet, cukier, sól, curry lub przyprawę gyros i zagotowujemy. Następnie dodajemy pociętą w piórka cebulę.
Zalewą uzupełniamy przygotowane słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy od 6 do 10 minut.
Smacznego !!!

Poprzedni
Ogórki w musztardzie
Następny
Bajgle
Poprzedni
Ogórki w musztardzie
Następny
Bajgle