Ogórki w curry lub gyrosie

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
3 kg ogórków gruntowych
Zalewa
4 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1,5 łyżki soli
2 łyżki curry lub przyprawy gyros
2 cebule
Do każdego słoika
liść selera
szczypta ziaren gorczycy
ząbek czosnku
liść laurowy
2 ziela angielskie

Ogórki w curry lub gyrosie

Potrawy:
  • Bezglutenowe
  • Wegańskie
Kuchnia:

Ogórki które zachwycają smakiem. Idealnie pasują do obiadu czy kanapki.

  • 1 h 20 m
  • Porcje 10
  • Łatwy

Składniki

  • Zalewa

  • Do każdego słoika

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Ogórki myjemy, tniemy w słupki. Jeśli posiadają duże nasiona , usuwamy je.
Do każdego słoika wkładamy liść selera, gorczycę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i napychamy ogórki.

2
Gotowe

W garnku umieszczamy wodę, ocet, cukier, sól, curry lub przyprawę gyros i zagotowujemy. Następnie dodajemy pociętą w piórka cebulę.
Zalewą uzupełniamy przygotowane słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy od 6 do 10 minut.
Smacznego !!!

Poprzedni
Ogórki w musztardzie
Następny
Bajgle
Poprzedni
Ogórki w musztardzie
Następny
Bajgle

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU