Ogórki w musztardzie

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
2 kg ogórków gruntowych
czosnek (po ząbku na słoik)
2 ziela angielskie na słoik
1 liść laurowy na słoik
szczypta gorczycy na słoik
Marynata
4 szklanki wody
1 szklanka cukru
1 duża łyżka soli
5 łyżek musztardy
1 szklanka octu 10 %

Ogórki w musztardzie

Kuchnia:

Ogórki które doskonale sprawdzają się jako dodatek do śniadania, obiadu czy kolacji. Przecież ogórki nie muszą być tylko kiszone !

  • 1 h 20 m
  • Porcje 6
  • Łatwy

Składniki

  • Marynata

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Ogórki myjemy i tniemy w słupki. Do każdego słoika wkładamy czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i odrobinę gorczycy, następnie upychamy ogórki dosyć ciasno.

2
Gotowe

Wodę , ocet cukier oraz sól zagotowujemy, a gdy zalewa przestygnie dodajemy do niej musztardę.
Zalewą uzupełniamy napełnione ogórkami słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy od 6 do 10 minut.
Smacznego !!!

Poprzedni
Ogórki z chilli i czosnkiem
Następny
Ogórki w curry lub gyrosie
Poprzedni
Ogórki z chilli i czosnkiem
Następny
Ogórki w curry lub gyrosie