Pasta jajeczna kanapkowa

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

5 jajek
2 łyżki poszatkowanego szczypiorku
1 łyżeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól , pieprz

Pasta jajeczna kanapkowa

Zamiast klasycznych serków czy pospolitego masła polecam pastę jajeczną ze szczypiorkiem.

  • 20 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Szczypiorek szatkujemy, wrzucamy do miski.

2
Gotowe

Jajka gotujemy na twardo , obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy do szczypiorku.
Następnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę oraz majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
Kanapki smarujemy pastą i nakładamy według uznania wędlinę i warzywa.
Smacznego !!!

Poprzedni
Barszcz ukraiński
Następny
Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami
Poprzedni
Barszcz ukraiński
Następny
Makaron z sosem pomidorowym, mięsem mielonym i oliwkami