Pulpeciki w sosie koperkowym

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 duża czerstwa bułka
mleko do namoczenia bułki
1 kg mięsa mielonego
1 duża cebula
2 jajka
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka zmielonego pieprzu
mąka pszenna (do obtoczenia)
olej do smażenia
1 l wody
2 marchewki
1 pietruszka
1 łyżka masła
2 łyżeczki mąki (do zagęszczenia)
2 łyżki kopru posiekanego

Pulpeciki w sosie koperkowym

Smakowite pulpeciki według starego przepisu

Kuchnia:

Smaczne pulpeciki, szczególnie polecane dla najmłodszych członków rodziny.

  • 45 m
  • Porcje 9
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

W misce bułkę zalewamy mlekiem i pozostawiamy na około 15 minut.
Do dużej miski wkładamy zmielone mięso , ścieramy na tarce cebulę, dodajemy jajka , sól, pieprz a także odciśniętą bułkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy pulpeciki i obtaczamy je w mące.

2
Gotowe

Przygotowujemy wywar- w garnku zagotowujemy wodę, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, lekko solimy. Do wywaru dodajemy masło.
Uformowane pulpeciki podsmażamy z każdej strony na oleju , a następnie wrzucamy na gorący wywar.
Po około 10 minutach dodajemy posiekany koperek i gotujemy pod przykryciem jeszcze około 20 minut.
Pulpeciki w razie potrzeby można zagęścić mąką.
Smacznego !!!

Poprzedni
Tosty z pastą awokado i jajkiem
Następny
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Poprzedni
Tosty z pastą awokado i jajkiem
Następny
Ślimaczki z ciasta francuskiego

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU