Puszyste , przepyszne racuszki z jabłkami

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
2 jabłka
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
2 jajka
2 łyżeczki cukru
50 g masła
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego np. typu grecki
100 ml mleka
olej do smażenia

Puszyste , przepyszne racuszki z jabłkami

Zdrowe smakołyki uwielbiane przez najmłodszych

Kuchnia:

Smakowite, puszyste racuszki za którymi przepadają najmłodsi !

  • 35 m
  • Porcje 15
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Jabłka obieramy ze skórki , wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy na grubą kosteczkę. Wkładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy łyżkę miodu i mieszamy. Miskę odstawiamy na bok.

2
Gotowe

Do wysokiego naczynia, miski wsypujemy dwie łyżeczki cukru, wbijamy całe jajka i blendujemy, ubijamy. Masło roztapiamy na patelni i studzimy, gdy będzie chłodne ale jeszcze płynne dodajemy do ubitych jajek z cukrem.

3
Gotowe

Przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dodajemy do ubitej masy, delikatnie mieszamy aż się połączy. Dodajemy jogurt, naturalny, mleko oraz jabłka i ponownie wszystko mieszamy.
Smażymy na oleju, na bardzo małym ogniu. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego !!!

Poprzedni
Ciasto na pizzę
Następny
Paluszki – pierogi leniwe
Poprzedni
Ciasto na pizzę
Następny
Paluszki – pierogi leniwe