• Home
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 opakowanie ciasta francuskiego
około 15 dkg sera mozzarella startego na grubych oczkach
5-6 plastrów szynki (według uznania- drobiowa, konserwowa, salami itp.)
keczup

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Szybka przekąska na imprezę

Doskonały pomysł na imprezę, szybkie i bardzo łatwe do wykonania.

  • 25 m
  • Porcje 18
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Na rozłożone ciasto francuskie wyciskamy keczup i rozsmarowujemy.
Posypujemy startym serem i układamy szynkę ( w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki).
Zwijamy ciasto francuskie w ciasny rulon.

2
Gotowe

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.
Rulon z ciasta francuskiego tniemy na plastry grubości około 1,5-2 cm i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Ślimaczki pieczemy przez około 20-22 minuty.
Smacznego !!!

Poprzedni
Pulpeciki w sosie koperkowym
Następny
Ciasto na pizzę
Poprzedni
Pulpeciki w sosie koperkowym
Następny
Ciasto na pizzę

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU