Tosty z pastą awokado i jajkiem

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 duże dojrzałe awokado (miękkie)
4 kromki chleba
2 jajka
sól, pieprz
ząbek czosnku
opcjonalnie ostra papryczka

Tosty z pastą awokado i jajkiem

Smakowite , chrupiące i bardzo zdrowe śniadanie. Wykonasz je szybko i zjesz ze smakiem !

  • 11 m
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Awokado obieramy, usuwamy nasiono i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem.

2
Gotowe

Pieczywo umieszczamy w tosterze lub na patelni i podgrzewamy aby stało się chrupiące.

3
Gotowe

Jajka wrzucamy do gotującej się wody na 6 minut. Po ugotowaniu obieramy, żółtko powinno być lejące.

4
Gotowe

Na chrupiące ciepłe grzanki nakładamy pastę z awokado, i połówkę jajka. Opcjonalnie dodajemy kilka plasterków papryczki chilli lub posypujemy przyprawą chilli.
Smacznego !!!

Poprzedni
Powidło jeżynowo-malinowe
Poprzedni
Powidło jeżynowo-malinowe

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU