Wątróbka z dziczyzny

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

wątroba z kozła
mleko
4 cebule
2 łyżki miodu
łyżka smalcu z gęsi ewentualnie wieprzowego
łyżeczka masła
łyżeczka cynamonu
1 jabłko
przyprawy : sól, pieprz
mąka

Wątróbka z dziczyzny

Kuchnia:

Wątróbka która wręcz rozpływa się w ustach. Przepis można również wykorzystać do wątróbki drobiowej czy wieprzowej.

  • 5 h
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Wątróbkę oczyszczamy, ściągamy błonę i kroimy na plasterki o grubości około 0,5 cm.
Wkładamy do miski , zalewamy mlekiem i wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.

2
Gotowe

Na patelnię dajemy łyżkę smalcu i podgrzewamy. Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na tłuszcz i zaczynamy smażyć. W międzyczasie dodajemy miód , odrobinę soli i pieprzu. Gdy cebulka jest zarumieniona wyłączamy palnik.

3
Gotowe

Na kolejnej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim jabłko pocięte w plasterki, obsypane cynamonem do momentu aż się zarumieni.

4
Gotowe

Wymoczoną wątróbkę odsączamy na sitku, przelewamy wodą, układamy na ręczniku papierowym aby dokładnie ją osuszyć.
Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na smalcu z jednej i drugiej strony, w sumie około 4 minut.
Usmażoną wątróbkę nakładamy do miski, układamy na niej cebulę a następnie jabłka, przyozdabiamy zieleniną.
Podajemy z pieczywem.

Smacznego !!!

Poprzedni
Dietetyczne placuszki bananowe
Następny
Krupnik bez mięsa
Poprzedni
Dietetyczne placuszki bananowe
Następny
Krupnik bez mięsa