• Home
  • Dodatki
  • Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci
Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

1 kg ziemniaków
1 obrana cebula
1 łyżka soli
1 łyżka kminku
150 ml mleka
wrzątek aby zalać ziemniaki
łyżka masła
posiekany koperek

Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci

Potrawy:
  • Bezglutenowe
Kuchnia:

Przepyszne ziemniaki po Żydowsku według przepisu mojej prababci. Delikatne i aromatyczne, rozpływają się w ustach.

  • 45 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy.

2
Gotowe

Obrane ziemniaki zalewamy wrzątkiem , tak aby całkowicie zakrywała je woda.

3
Gotowe

Wlewamy mleko, dodajemy cebulę, wsypujemy kminek i sól.
Ziemniaki gotujemy aż będą miękkie (ok. 25 minut).

4
Gotowe

Następnie ziemniaki odcedzamy i wyjmujemy cebulę. Dodajemy łyżkę masła i posypujemy koperkiem.

Smacznego !!!

Gołąbki
Poprzedni
Wyborne gołąbki z młodej kapusty
Następny
Zupa kminkowa
Gołąbki
Poprzedni
Wyborne gołąbki z młodej kapusty
Następny
Zupa kminkowa

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU