Zrazy zawijane ze schabu

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

schab wieprzowy (8 grubszych plastrów)
musztarda
majonez
przyprawy (sól, pieprz)
8 plastrów szynki lub boczku
3 ogórki kiszone pocięte w słupki
cebula pocięta w piórka
100 g startego sera żółtego
wykałaczki
1 marchewka
1 pietruszka
woda do podlania zrazów
opcjonalnie 1/4 papryki czerwonej pociętej w słupki
olej do smażenia
liść laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
łyżeczka kopiata mąki

Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy ze schabu wieprzowego zawijane z dodatkami.
Smaczne , miękkie, rozpływające się w ustach.

  • 1 h 10 m
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Każdy plaster schabu wieprzowego rozbijamy bardzo cienko tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem.

2
Gotowe

Jedną stronę schabu smarujemy łyżeczką musztardy, a następnie jedną łyżeczką majonezu i układamy dodatki: szynkę /boczek, ogórek kiszony, cebulę , ser żółty, opcjonalnie można dodać też paprykę czerwoną.
Schab zawijamy bardzo ciasno, dbając o to by jego boki były podwinięte do środka. Każdy zrazik spinamy dwoma wykałaczkami i podsmażamy z każdej strony na patelni.

3
Gotowe

Gdy zraziki będą rumiane, zalewamy je do połowy wodą , dodajemy pociętą w krążki marchewkę, pietruszkę oraz cebulę pociętą w piórka. Dosalamy do smaku, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem ok. 35-40 minut. Po tym czasie zraziki należy zagęścić mąką.
Podajemy z ziemniakami lub kluskami śląskimi polanymi sosem ze zrazików.

Smacznego !!!

Poprzedni
Zupa kminkowa
Następny
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Poprzedni
Zupa kminkowa
Następny
Tortilla z kurczakiem i warzywami