Zupa kminkowa

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

3 l rosołu lub bulionu warzywnego
2 łyżki kminku
mleko lub śmietana do zabielenia
opakowanie groszku ptysiowego
posiekana natka pietruszki

Zupa kminkowa

Kuchnia:

Ciekawa propozycja na wykorzystanie rosołu, który został po niedzielnym obiedzie. Lekka zupa doskonała dla miłośników kminku.

  • 15 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Bulion warzywny lub rosół zagotowujemy i dodajemy do niego 2 łyżki kminku.
Po około 15 minutach zupę zabielamy mlekiem lub śmietanką.
Zupę kminkową przelewamy przez sitko aby pozbyć się nasion kminku.
Podajemy z groszkiem ptysiowym, posypaną natką pietruszki.

Smacznego !!!

Poprzedni
Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci
Następny
Zrazy zawijane ze schabu
Poprzedni
Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci
Następny
Zrazy zawijane ze schabu

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU