Zupa kminkowa

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

3 l rosołu lub bulionu warzywnego
2 łyżki kminku
mleko lub śmietana do zabielenia
opakowanie groszku ptysiowego
posiekana natka pietruszki

Zupa kminkowa

Kuchnia:

Ciekawa propozycja na wykorzystanie rosołu, który został po niedzielnym obiedzie. Lekka zupa doskonała dla miłośników kminku.

  • 15 m
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Bulion warzywny lub rosół zagotowujemy i dodajemy do niego 2 łyżki kminku.
Po około 15 minutach zupę zabielamy mlekiem lub śmietanką.
Zupę kminkową przelewamy przez sitko aby pozbyć się nasion kminku.
Podajemy z groszkiem ptysiowym, posypaną natką pietruszki.

Smacznego !!!

Poprzedni
Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci
Następny
Zrazy zawijane ze schabu
Poprzedni
Ziemniaki po Żydowsku według przepisu prababci
Następny
Zrazy zawijane ze schabu