Zupa krem z cukinii

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

Dodaj porcję:
1 duża cukinia
3 duże ziemniaki
3 większe ząbki czosnku
100 g serka topionego (śmietankowy lub ementaler)
1 l bulionu
2 łyżki masła
sól, pieprz
2 szczypty gałki muszkatołowej
koperek do posypania zupy
grzanki lub małe sucharki

Zupa krem z cukinii

Kuchnia:

Smaczna i sycąca zupa krem z cukinii. Uwielbiana także przez najmłodszych.

  • 40 m
  • Porcje 6
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę do warzyw, dodajemy masło i smażymy wszystko przez 15 minut.

2
Gotowe

Następnie warzywa zalewamy bulionem, dodajemy gałkę muszkatołową i gotujemy pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie.

3
Gotowe

Serek topiony kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, mieszamy aż się rozpuści.
Następnie całość należy zmiksować na gładki krem.
Zupę krem podajemy z grzankami i posypaną koperkiem.
Smacznego !

Poprzedni
Ogórki gyros (sałatka na zimę)
Następny
Naleśniki
Poprzedni
Ogórki gyros (sałatka na zimę)
Następny
Naleśniki

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU