Zupa ogórkowa Babci Dziuni

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

2 średnie marchewki
1 pietruszka
5 ogórków kiszonych
woda z ogórków kiszonych
1 cebula
1 łyżka masła
sól, pieprz
woda
śmietanka słodka 30 % (do zabielenia)
dodatki według uznania -ziemniaki, ryż lub makaron
1 ziele angielskie
1 liść laurowy

Zupa ogórkowa Babci Dziuni

Kuchnia:

Bardzo prosty przepis na zupę ogórkową , która gości u nas na stole od pokoleń.

  • 1 h
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Zobacz również

Kruche nadzienie jabłkowe i śmietana z cynamonem. Pyszne i bardzo nietypowe ciasto

Składniki: Do nadzienia jabłkowego: 1 kg dojrzałych jabłek, 0,5 szklanki (200 ml) cukru (zwykłego lub brązowego). Ciasto: 400 gramów mąki ...
Czytaj Dalej

Jedno jajko; szklanka kefiru; 400 gr. kapusty – najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina

Składniki: Kapusta - 400 gramów Cebula - 1 sztuka Kefir - 200 ml Jajko - 1 sztuka Mąka - 3-5 ...
Czytaj Dalej

Nie można się oprzeć. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem

Po prostu nie można się zatrzymać. Pachnące soczyste leniwe pierogi z pysznym sosem Składniki: 600 gramów mięsa mielonego (asortowałem); trzy ...
Czytaj Dalej

Twój ulubiony sos nadaje się do pierogów, makaronów i możesz posmarować nim chleb!

Jest przygotowywany szybko, łatwo i okazuje się wyjątkowo smaczny! Będziesz potrzebował: majonez - 1/2 szklanki. śmietana - 1/2 szklanki. gotowane ...
Czytaj Dalej

Wszystko jest tak proste, że pisanie trwa dłużej niż gotowanie

Składniki Miód - 100 g Mąka - 170 g Jajka - 2 szt Cukier - 120 g Soda - 1 ...
Czytaj Dalej
kiełbaski w cieście

Smaczne i pachnące: niedoścignione kiełbaski w cieście

Do ciasta potrzebujemy: 125 ml mleka 125 ml wody 25 gramów drożdży 5 gramów soli 2 łyżeczki cukru 30 ml ...
Czytaj Dalej
Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

Ciasto francuskie w kilka minut. Mój najlepszy przepis

SKŁADNIKI: 200 g margaryny 1 jajko 100 ml śmietany 350 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Zmiel mąkę margaryną do drobnego ...
Czytaj Dalej

Kroki

1
Gotowe

Masło roztapiamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i starte na tarku (na grubym oczku) marchewki oraz pietruszkę.
W garnku zagotowujemy wodę.

2
Gotowe

Podsmażone warzywa wrzucamy na gorącą wodę i gotujemy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy.
Ogórki ścieramy na grubym oczku i dodajemy do zupy, jeszcze chwilę gotujemy.
Po około 15 minutach doprawiamy sokiem z ogórków, solą, pieprzem i zabielamy słodką śmietanką.
Podajemy według uznania z ugotowanymi ziemniakami, ryżem czy makaronem.
Smacznego !

Poprzedni
Naleśniki
Następny
Pyszne chrupiące nuggetsy
Poprzedni
Naleśniki
Następny
Pyszne chrupiące nuggetsy