Zupa ogórkowa Babci Dziuni

Podziel się przepisem na:

LUB SKOPIUJ I WKLEJ LINK Z PRZEPISEM

Składniki

2 średnie marchewki
1 pietruszka
5 ogórków kiszonych
woda z ogórków kiszonych
1 cebula
1 łyżka masła
sól, pieprz
woda
śmietanka słodka 30 % (do zabielenia)
dodatki według uznania -ziemniaki, ryż lub makaron
1 ziele angielskie
1 liść laurowy

Zupa ogórkowa Babci Dziuni

Kuchnia:

Bardzo prosty przepis na zupę ogórkową , która gości u nas na stole od pokoleń.

  • 1 h
  • Łatwy

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kroki

1
Gotowe

Masło roztapiamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i starte na tarku (na grubym oczku) marchewki oraz pietruszkę.
W garnku zagotowujemy wodę.

2
Gotowe

Podsmażone warzywa wrzucamy na gorącą wodę i gotujemy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy.
Ogórki ścieramy na grubym oczku i dodajemy do zupy, jeszcze chwilę gotujemy.
Po około 15 minutach doprawiamy sokiem z ogórków, solą, pieprzem i zabielamy słodką śmietanką.
Podajemy według uznania z ugotowanymi ziemniakami, ryżem czy makaronem.
Smacznego !

Poprzedni
Naleśniki
Następny
Pyszne chrupiące nuggetsy
Poprzedni
Naleśniki
Następny
Pyszne chrupiące nuggetsy

POLUB NASZ FANPAGE NA FACEBOOKU